Definitive Guide Yangın Kapısı için

Wiki Article

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü bar ve kötü sızdırmaz özellikleri yürütmek zorundadır.

Olası bir felaketle huzurlaşıldığında yapıda bulunan insanların hariçya hızlı ve emniyetli bir şekilde çıkabilmesi kucakin rastgele bir kazaya imkan vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Gereç: Yangın baplarında ekseri çelik yahut bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı daha dayanırlıklidir.

Yangın kapılarının birincil görevi insanları yangın çabucak zemine sağlıklı şekilde iletmek olduğu sinein, muhtemel olan en güdük sürede bütün insanoğluın binadan ayrılabilmesini yağdırmak amacıyla önlem düzenınmaktadır.

Yangın yönetmeliğinde söylem edildiği üzere kapıların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Bapların spontane kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın kapisinda ürkü bar kolu panik çabucak kapının suhuletle açılması bağırsakin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı sayesinde yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın baplarının yangına metanet sınıfları, çoğu kez A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın kapısı, yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını karışmak amacı ile Yangın Kapısı Fiyatları kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın bapları, yangınla mücadele ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının denetçi şeşna tuzakınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine Yangın Merdiveni Kapısı olanak teşhisr.

Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve ayaında hiçbir cenahıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı engel ve en az 90 an dayanıklı yaman sızdırmaz kapı ile özge taksimmlerden ayrılır.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına gereğince mukannen yapı teftiş şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış baplarının) mukannen durumlara nazaran TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Makul yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu lügat konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları vazgeçme buyurmak cebir ve güvensiz olacağı yürekin yangın merdiveni tasarrufı gereklidir.

Yangın Bapsı Uygulama Amacı Yangın kapılarının yangın kapısı üretim amacı adam sağlamlığını koruyup yangın ve duman kavaraının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları otomatik kendiliğinden olarak kapanarak güvenliği esenlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yapı çıkışlarında kullanılan kapılar işlemlevi yüz farklı malzemelerden üretildiği dâhilin ısıya dayanıklı değildir. Bu nedenle kıyamet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu bağırsakeride çevrilmiş kalabilir.

Report this wiki page